nerd4n00bs

Det händer att jag blir kallad nörd, ganska ofta faktiskt, nörd och geek. Jag kan inte helt och hållet hålla med då jag varken behärskar eller besitter några egentligt nördstereotypiska egenskaper. Det vill säga: jag kan inte koda, har aldrig spelat rollspel och känner ingen större fascination av JR Tolkiens verk. Jag talar inte klingon, har inte förstått vad linux är och kände inte till begreppet ”avatar” innan filmen. Periodiska systemet, fysikens lagar och mattematiska formler är inget jag har satt mig in i.

Så hur kommer sig denna etikett? Varför har jag tilldelats denna oförtjänta titel? Skälen varierar beroende på kombinationen av hur väl man känner mig och egna geek-points. Enligt vissa handlar det om mina kläder, min hållning och mitt sätt att prata. Andra kan peka på faktorer som mitt hem, mina matvanor och tiden jag spenderar online vs. AFK.

Det jag själv har kommit fram till är att jag är någon form av semi nörd. Jag skrattar åt programmeringsskämt, citerar Yoda och får cravings efter nya USB-minnen utan att riktigt förstå varför. Men jag vill förstå och det är därför jag är här.

nerd4n00bs.com

http://www.facebook.com/nerd4n00bs

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s